Bolyai János Kutatási Ösztöndíj

A pályázat elektronikus benyújtásának határideje: 2017. március 3. 12:00, postai határideje: 2017. március 8.

A pályázat célja, hogy támogassa bármely tudományterület, illetve tudományág 45 évnél fiatalabb PhD-fokozattal rendelkező képviselőit tudományos munkájuk megírásában vagy egy kutatási témájukban létrehozott alkotás elkészítésében, valamint az MTA doktora cím elnyerésére való felkészülésükben.

Az ösztöndíj határozott időre, egy, két vagy három évre szól, és legfeljebb két alkalommal ítélhető oda. Elnyerésére olyan magyar állampolgárságú vagy határainkon túli magyar kutatók pályázhatnak, akik a pályázat benyújtásának határidejéig, 2017. március 3. napjáig nem töltik be 45. életévüket, még nem rendelkeznek MTA doktora címmel, az ösztöndíj időtartama alatt kutatómunkájukat valamely magyarországi kutatóhelyen – felsőoktatási intézményben, akadémiai kutatóintézetben vagy más tudományos intézménynél – kívánják végezni, és ehhez a pályázat benyújtásakor mellékelik a megjelölt kutatóhely intézményi fogadókészségéről szóló nyilatkozatot.

Tavaly 170-en nyerték el az ösztöndíjat (52 nő és 118 férfi), közülük 56-an a bölcsészet- és társadalomtudományok, 57-en a matematikai és természettudományok, 57-en pedig az élettudományok művelői. Idén várhatóan 160 Bolyai-ösztöndíj odaítélésére lesz lehetőség.

A pályázat tárgyilagosan be kell mutassa:
a) a pályázó személyét,
b) tudományos eredményeit,
c) munkásságnak hatását,
d) a tervezett kutatómunkát.

A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha az előírt dokumentumokat kézzel aláírva, egy példányban, személyesen vagy postai úton is eljuttatja az alábbi címre: MTA Titkárság, Kutatási Pályázatok Főosztálya, 1051 Budapest, Nádor u. 7.
A borítékon szíveskedjék feltüntetni: „Bolyai-pályázat”.

Rögzítési határidő:
2017. március 3. déli 12.00 óra (közép-európai idő szerint)
Ezt követően a pályázati anyagok nyomtatására még van lehetőség.

Benyújtási határidő:
személyes beadás, illetve postai küldés esetén a postabélyegzés legkésőbbi időpontja: 2017. március 8.

Az ösztöndíj pályázatának részletes kiírása: http://mta.hu/aktualis-palyazati-kiirasok/bolyai-janos-kutatasi-osztondij-palyazati-felhivas-105317

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s