KUTATÓI ÉS KUTATÁSI ASSZISZTENS, Veszprém

Jelentkezési határidő: 2017. május 31.

MTA-PE Evolúciós Ökológiai Kutatócsoport, Veszprém
2017. július 1-től induló MTA által támogatott kutatócsoportba keresünk fiatal, motivált munkatársakat.

A kutatócsoport elsősorban madarakon végez terepi ökológia és filogenetikai összehasonító vizsgálatokat az alábbi témákban:

  • az urbanizáció és a klímaváltozás együttes ökológiai hatásai,
  • fenotípusos tulajdonságok evolúciós változásai városi környezetben,
  • viselkedési adaptációk genetikai háttere,
  • a felnőttkori ivararány változatosság okai és evolúciós következményei madaraknál és más gerinces csoportokban (komparatív vizsgálatok).

Az új munkatárs a fenti témák valamelyikébe csatlakozhat be. Lehetséges ettől eltérő új, önálló kutatási témát is hozni madarak ökológiai, viselkedésbiológiai és genetikai vizsgálata területén, amennyiben a téma kiemelkedően érdekes, nemzetközileg jelentős eredményeket ígér, és megvalósítható a csoport kutatási infrastruktúrájával (vagy más támogatás révén).

Végzettségtől és szakmai tapasztalattól függően

  • tudományos munkatárs,
  • tudományos segédmunkatárs, és
  • kutatási asszisztens

alkalmazására van lehetőség.

Tudományos munkatárs esetében feltétel a megszerzett PhD fokozat és korábbi szakmai tapasztalat, segédmunkatárs esetében feltétel az egyetemi diploma és legalább megkezdett PhD tanulmányok. Kutatási asszisztenst teljes vagy részmunkaidős állásra keresünk.

Feladata a komparatív vizsgálatok adatgyűjtésében és adatbázis menedzselésben való közreműködés, valamint a terepvizsgálatokban való részvétel. Az állás betöltéséhez legalább BSc diploma vagy azzal egyenértékű végzettség, valamint angol nyelvű szakmai szövegek olvasásához megfelelő szintű nyelvismeret szükséges. Az állások betöltéséhez előnyt jelent: publikációk, statisztikai ismeretek (pl. R használata), labor módszerek ismerete (pl. genetikai markerekkel végzett ivarmeghatározás, genotipizálás), komparatív adatgyűjtésben és elemzésekben szerzett tapasztalat.

A kutatócsoport a veszprémi Pannon Egyetemen Környezettudományi Intézetében fog működni (két másik MTA által támogatott csoporttal együtt), az MTA-tól elnyert támogatás 2022.júniusáig tart. A csoport évek óta végez kutatásokat a fenti témákban, eredményeinket élvonalbeli folyóiratokban publikáljuk (pl. Nature, Nature Communications, PNAS), kiváló külföldi és hazai szakemberekkel dolgozunk együtt.

További részletek: http://ornithology.limnologia.hu/
Az állások betöltésére 2017. július 1-től van lehetőség. Jelentkezni email-ben lehet Liker Andrásnál (andras.liker@gmail.com), a jelentkezéshez mellékelni kell egy rövid szakmai önéletrajzot és publikációs listát.

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s