KIVÁLÓ IFJÚ REGIONALISTA DÍJ

A díj oklevéllel és a pályázó tudományos tevékenységének támogatását szolgáló formában – 2017-ben bruttó 200 ezer forint – pénzjutalommal jár, amelyet a díjazott külföldi tudományos szereplésre vagy monográfia kiadására fordíthat.

A pályázatokat (a motivációs levelet, az önéletrajzot, illetve a további fontosnak vélt dokumentációkat) 2017. szeptember 15-ig elektronikusan kell eljuttatni Rácz Szilárd titkár szracz@rkk.hu e-mail címére. A díj odaítéléséről – a pályázatok formai szempontjainak ellenőrzése után, azok tartalmának mérlegelése alapján – az MRTT tagozatvezetőkkel kibővített elnöksége dönt, titkos szavazással. Évente egy (kivételes esetben több) díj kerül odaítélésre. A díjat egyszer lehet elnyerni. Az átadásra az évi vándorgyűlésen ünnepélyes keretek között kerül sor.

A Magyar Regionális Tudományi Társaság a díjat abból a célból alapította, hogy elismerje a regionális tudomány területén a fiatal korosztály tagjai által végzett munkát, ezáltal is erősítse a generációk közötti kapcsolatokat, a társaság kohézióját, hogy felhívja a figyelmet a tudományterületen elért kimagasló eredmé- nyekre, a példát adó szakmai, közösségi aktivitásra. A díjra az MRTT 35 évnél nem idősebb tagjai pályázhatnak.

A díjra pályázni lehet:

 • a regionális tudomány területén elért kimagasló tudományos eredménnyel (rangos, többszörösen hivatkozott publikáció(k) és/vagy doktori cím a tudományterületi témában írt értekezés alapján),
 • a regionális tudomány területén végzett kiemelkedő szakmai közéleti tevékenységgel (intézményi vagy tágabb körű szervezőmunkával, szakmai közösségi aktivitással),
 • a regionális tudomány területén végzett legalább három éves, folyamatos, kiemelkedő oktatómunkával,
 • a regionális tudomány eredményeinek elismertsége, népszerűsítése, gyakorlati alkalmazása érdekében végzett, elismerésre méltó munkával.

A pályázat elbírálása során előnyt élvez:

 •  a pályázó tudományos munkássága,
 •  az a jelölt, aki több területen (oktatói, tudományszervezői stb.) is kiemelkedő teljesítményt nyújt,
 •  az a regionalista, aki vállalja a regionális tudományt, mint elsődlegesen képviselt diszciplínát.

A teljesítmények sokdimenziós kvantifikálása támpontokat adhat, de a díj hangsúlyozottan nem egy akadémiai minősítő eljárás. A pályázatokról az elnökség gondos (akár szakértők véleményét kikérő) mérlegelést követően dönt.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

 • a pályázó önéletrajzát,
 • személyi adatait (név, születési idő, végzettség, munkahely stb.),
 • a fenti értékelési kritérium(ok) meglétét, bemutatását, tényszerűen dokumentált formában,
 • egy maximum fél oldalas motivációs levelet.

További részletek a kírásban: http://www.mrtt.hu/kird/KIRD_felhivas_2017.pdf

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s