tudományos segédmunkatárs MTA Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézet

klímaváltozás és vízszennyezés együttes hatásainak tanulmányozása kétéltűfajok ökológiai és természetvédelmi szempontból jelentős tulajdonságaira (elsősorban ivari fejlődés és ivararány)

Munkakör: A fiatal kutató egy NKFIH projektbe kapcsolódik be, amely a klímaváltozás és vízszennyezés együttes hatásainak következményeit kutatja kétéltűfajok ökológiai és természetvédelmi szempontból jelentős tulajdonságait (elsősorban ivari fejlődés és ivararány) tanulmányozva. A fiatal kutató feladata laboratóriumi kísérletes módszerekkel vizsgálni, hogy a lárvális fejlődés során megfigyelhető letális és szubletális hatások hogyan különböznek a populációk között aszerint, hogy az élőhely milyen mértékben és milyen típusú kémiai behatásoknak van kitéve, és hogy a kémiai perturbációk hatásait hogyan befolyásolja a vízhőmérséklet. Továbbá részt vállal a kísérletes adatok kiértékelésében és publikációjában. A fiatal kutató teljesítményétől függően az álláshely további 2 évre megpályázható.

 

Pályázati feltételek:

  •         Egyetem, agrár- vagy biológiai tanulmányok egyikében szerzett, legalább jó minősítésű MSc oklevél,
  •         Angol nyelvből középfokú C típusú általános nyelvvizsga, társalgási szintű nyelvtudás,
  •         Büntetlen előélet. 2017.09.01-ig nem tölti be 30. életévét (a korhatár gyermekenként 2 évvel meghosszabbodik 10 éven aluli gyermeket nevelő nők és gyermeknevelési távollétet igénybe vevő, illetve gyermeküket egyedül nevelő szülők esetében); MTA fiatal utatói álláshelyen nem vagy 3 évnél kevesebb ideig volt foglalkoztatva

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

  •         kétéltűekkel kapcsolatos kutatásokban szerzett gyakorlat; jártasság szövettani módszerek terén; R programozási nyelv ismerete; B katagóriás gépjárművezetői engedély

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

  •         Szakmai önéletrajz. Motivációs levél. Eddigi szakmai publikációs tevékenység ismertetése (cikkek/kéziratok csatolva). Iskolai végzettséget és nyelvtudást igazoló dokumentumok másolata. 3 hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány az állás elnyerése esetén.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. június 30.

További részletek: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=rk3b3i17h1

Kép forrása: http://www.flickr.com/photos/dejeuxx/6407253419/

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s