útügyi szakügyintéző

Ellátandó feladatok:

A Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Útügyi Osztályán az útügyi hatáskörbe tartozó ügyek intézése, hatósági ellenőrzések végzése.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

Közút, közforgalom elől el nem zárt magánút létesítésének, korszerűsítésének, forgalomba helyezésének, megszüntetésének, elbontásának engedélyezése. Szakhatósági közreműködés. Jogszabály és belső szabályozók szerinti nyilvántartások vezetése, adatok szolgáltatása. Kapcsolattartás az ügyfelekkel és szakmai szervezetekkel. A közutak és a közforgalom elől el nem zárt magánutak kezelői által kialakított forgalmi rend figyelemmel kísérése, a forgalom biztonsága vagy zavartalansága érdekében a forgalomszabályozás módosításának kezdeményezése, a közút kezelőjének a közlekedés biztonságát sértő vagy veszélyeztető helyzet megszüntetése érdekében a forgalmi rend felülvizsgálatára való kötelezése. A közúti forgalomszabályozás, a közutak állapotának, tisztaságának, nem közlekedési célú igénybevételének ellenőrzése. Építés-felügyeleti ellenőrzés, nyilvántartás vezetése. Azokban a közlekedési hatósági ügyekben, amelyekben első fokon a település önkormányzat jegyzője jár el, a másodfokú hatóság a területileg illetékes szakigazgatási szerv; Az országos és helyi közúthálózat tervezett fejlesztésének egyeztetése. Közreműködés területfejlesztéssel, területrendezéssel összefüggő feladatok végrehajtásában, térségi fejlesztés, tervezés koordinálásában, véleményezés. Közreműködés településrendezési tervek és a helyi építési szabályzat véleményezési eljárásában. Közreműködés azon eljárásban, amelynek során a közútkezelő az országos közúthálózatba tartozó főutak lakott területen kívüli szakaszán, vagy annak egy részén a tehergépkocsik részére 7,5 t megengedett össztömeget meghaladó behajtási korlátozást kíván bevezetni. Jogszabályban meghatározott esetekben eljár első- és másodfokú szakhatóságként.

Pályázati feltételek:

 •         Magyar állampolgárság,
 •         Cselekvőképesség,
 •         Büntetlen előélet,
 •         Főiskola, felsőoktatásban agrár, műszaki, gazdaságtudományi, bölcsészettudományi, természettudományi, pedagógus-képzés, közigazgatási, rendészeti és katonai képzési területen, valamint az államtudományi képzési területen szerzett szakképzettség és mérésügyi területen mérésügyi hitelesítő vizsga, műszaki biztonsági területen műszaki-biztonsági felügyelői szakvizsga, közúti járművezetői vizsgabiztosi igazolvány, vagy felsőoktatásban jogi képzési területen szerzett szakképzettség és mérésügyi területen mérésügyi hitelesítő vizsga, műszaki biztonsági területen műszaki-biztonsági felügyelői szakvizsga, közúti járművezetői vizsgabiztosi igazolvány, vagy felsőoktatásban szerzett szakképzettség és OKJ szerinti közlekedési, gépészeti, mezőgazdasági szakmacsoportba tartozó, a feladatkörhöz kapcsolódó tanulmányi területen szerzett felsőfokú szakképesítés és mérésügyi területen mérésügyi hitelesítő vizsga, műszaki biztonsági területen műszaki-biztonsági felügyelői szakvizsga, közúti járművezetői vizsgabiztosi igazolvány.,
 •         szakmai – 1 év alatti szakmai tapasztalat,
 •         Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),
 •         B kategóriás jogosítvány,
 •         Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 •         szakmai – Legalább 1-3 év szakmai tapasztalat,

Elvárt kompetenciák:

 •         szakma és a közszolgálat iránti elhivatottság,
 •         Jó szintű problémamegoldó készség,
 •         Jó szintű kommunikációs készség írásban és szóban,
 •         terhelhetőség,stressztűrő képesség,
 •         önálló munkavégzés,
 •         precizitás, megbízhatóság,

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. július 15.

A munkavégzés helye: Pest megye, 1141 Budapest, Komócsy utca 17-19.

További részletek: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=rlnc2r13d2

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s