15. Környzetvédelmi Hónap ünnepélyes megnyitója – Francia Intézet

A Francia Nagykövetség, a Budapesti Francia Intézet és a Földművelésügyi Minisztérium tisztelettel meghívja Önt a 15. Környzetvédelmi Hónap ünnepélyes megnyitójára
 
Időpont : 2017. november 8., 17.30
Helyszín : Francia Intézet (1011 Budapest, Fő utca 17.) 1. emelet, Auditórium
 
PROGRAM
 
·         Az est a Tünet Együttes Te szemét című produkciójával indul, amely a fogyasztói társadalom nemkívánatos melléktermékét, a szemetet állítja fókuszba. A humorral és melankóliával teli előadás nemcsak a hulladék globálisan megoldatlan problémájára hívja fel a figyelmet, de a társadalom számára hasznavehetetlen, elértéktelenedett emberéletekre is.
BESZÉDET MOND:
·         Eric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete
·         Tóth Katalin, nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Földművelésügyi Minisztérium
ELŐADÁS :
·         A részvételi kutatás: divat vagy modern eszköz – Romain Julliard, a párizsi Természettudományi Múzeum kutatója
FILMVETÍTÉS A RENDEZŐ RÉSZVÉTELÉVEL :
Molnár Zsolt, Egy élet kevés hozzá – Hogyan tanultam a pásztortudományt? (Magyar nyelven angol felirattal, francia hangalámondással)
A pásztorok tanulási módjai lényegesen különböznek az általunk megszokott iskolai, könyv-alapú tanulástól. A tanulás fő forrása náluk maga a jószág, ill. maga a legelő. A tanulási folyamatot családtagok, rokonok, idősebb és korosztálybeli pásztorok segítik. Napjainkban a világháló is támogathatja főleg a fiatal pásztorok egymástól való tanulását. A film négy nagyon különböző pásztor tanulási módjait mutatja. A film szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy elismerjük a nem könyvből szerzett tudást, másképp rámutatunk arra, hogy a Föld minden gyermekének szüksége lenne az állatoktól, növényektől, tájtól való tanulásra, hogy fenntartható életet élhessünk bolygónkon.
 
 
Francia és magyar nyelven, szinkrontolmácsolással.
 
A program a Környezetvédelmi Hónap konferenciasorozat első eseménye.
A soron következő konferenciák (légszennyezés, fenntartható turizmus, passzívházak, endokrinrombolók), a Francia Intézet honlapján és a Facebook oldalukon olvashatja.
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s