tudományos segédmunkatárs (talajtan, térinformatika)

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

A kinevezendő tudományos segédmunkatárs feladata: részvétel a Földrajz Geoinformatika Intézet kutató munkájában, a tudományos eredmények hazai és nemzetközi publikálásában, kutatási pályázatok készítésében és teljesítésében. Az Intézet terepi talajtani, topográfiai, geomorfológiai adatgyűjtésének támogatása és feldolgozása. A terepi minták laboratóriumi előkészítése és feldolgozása, az adatok térinformatikai feldolgozása, terepi adatok értelmezése és az adatok alapján környezeti (talajtani, hidrológiai, geomorfológiai) digitális modellezés a tudományos munkatárs feladata. Feladat a térinformatikai adatbázisok összeállítása, teljeskörű dokumentáció és jelentéskészítés az adatgyűjtést követően. A kutatói beosztás mellett részvétel az oktatásban, előadások tartása, gyakorlatok vezetése, valamint szakdolgozatok, TDK munkák irányítása, konzultálása.

Pályázati feltételek:

 • Egyetem,
 • Egyetemi szintű geográfus végzettség.
 • Angol nyelvből államilag elismert középfokú komplex (B2), vagy azzal egyenértékű nyelvvizsga.
 • A doktori képzés megkezdése.
 • A pályázónak büntetlen előéletűnek kell lennie, és meg kell felelnie a Miskolci Egyetem szabályzataiban rögzített, a tudományos segédmunkatársakra vonatkozó általános követelményeknek.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • Talajtani/agrár és geoinformatikai képzettség.
 • Az Intézet birtokában található szoftverek és berendezések (ArcGIS, ArcGIS Webserver, ENVI, ERDAS Imagine, MultiSpec, talajnedvesség-, pH-, oxigén diffúziómérő, talajszkenner, bolygatatlan talajminta-vevő, RTK GPS, laboreszközök) használatának és az eredmények kiértékelésének ismerete.
 • A terepi talajtani, térképészeti eszközök magas szintű ismerete és működtetése, talaj- és kőzettani mintavételezésben és környezeti állapotfelmérésben és dokumentációban szerzett gyakorlat.
 • Talajtani laborvizsgálatok ismerete, mind a mérések kivitelezéséhez, mind a mért adatok értelmezéséhez.
 • Térinformatikai és távérzékelési szoftverek kezelésében, digitális környezeti adatok beszerzésében és feldolgozásában szerzett gyakorlat.
 • Kutatómunkában, K+F-ben szerzett tapasztalat.
 • Az Intézet oktatási profiljához kapcsolódó gyakorlati oktatási tapasztalat.
 • Második, akár harmadik idegennyelv társalgási szintű ismerete, minél több nyelvű és szélesebb körű szakirodalom feldolgozásának képessége

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. április 24.

A pályázatok benyújtásának módja:

 • Postai úton, a pályázatnak a Miskolci Egyetem címére történő megküldésével (3515 Miskolc-Egyetemváros, Kancellária Hivatal. A/4. épület I. emelet). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: KT/361-2/2019. , valamint a munkakör megnevezését: tudományos segédmunkatárs.

vagy

 • Személyesen: Győrffyné Balla Ilona ügyvivő-szakértő, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3515 Miskolc-Egyetemváros, Kancellária Hivatal. A/4. épület I. emelet 125. szoba.

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:

A pályázathoz következőket kell csatolni: a) részletes szakmai önéletrajz, amelynek legalább az alábbiakat kell tartalmaznia: aa) a pályázó munkahelyének megnevezését, beosztását, szakmai díjait, idegen nyelvtudását, ab) szakmai, illetőleg oktatási, kutatási, tudományos vagy művészeti munkáját, ac) hazai és nemzetközi, tudományos, illetőleg szakmai szervezetekben végzett munkáját, ad) a nemzetközi tudományos életben való részvételét, ae) fontosabb szakmai útjait, b) publikációs jegyzék, c) nyilatkozat a pályázó munkaviszonyáról, jogviszonyairól, azok tartalmáról és időbeli behatároltságáról, d) az adatvédelmi törvény alapján készült nyilatkozat, hogy a pályázati anyagot a vonatkozó jogszabály és az egyetem szervezeti és működési szabályzata szerint erre jogosult személyek, bizottságok és testületek megismerhetik, e) a végzettséget, szakképzettséget, tudományos fokozatot, idegennyelv-ismeretet, illetve szakmai díjait igazoló okmányok hiteles másolata, f) három hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány. A pályázatokat egy eredeti és két másolati példányban a Miskolci Egyetem Rektorához címezve, postai úton, vagy személyesen az Egyetem Kancellária Hivatalába (3515 Miskolc-Egyetemváros, A/4. épület I. emelet 125. szoba) kell benyújtani.

További részletek: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=zdva4efce8

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s